Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΜΕΤΡΟ 311 - LEADER ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στα πλαίσια του προγράμματος "LEADER''  είναι ανοιχτό προς υποβολή το υπομέτρο 311  (Δραστηριοποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες), που ειδικότερα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:


ΔΡΑΣΗ L311-1: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών  διανυκτέρευσης.
ΔΡΑΣΗ L311- 2: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής.
ΔΡΑΣΗ L311- 3: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων.
ΔΡΑΣΗ L311- 4: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί  επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου.
ΔΡΑΣΗ L311- 5: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων.
ΔΡΑΣΗ L311- 6: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής Υπηρεσιών.
ΔΡΑΣΗ L311- 7: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση.


ΔΡΑΣΗ
Πληροφορίες
Δημόσια Δαπάνη
L311-1
Δημιουργία, επέκταση, εκσυγχρονισμός υποδομών διανυκτέρευσης υψηλής ποιότητας στην περιοχή παρέμβασης, μικρής δυναμικότητας (μέχρι 40 κλίνες). *
110.000€

L311-2
Δημιουργία, επέκταση, εκσυγχρονισμός χώρων
εστίασης και αναψυχής (π.χ. παραδοσιακά καφενεία, αναψυκτήρια, αθλητικές
δραστηριότητες). **
100.000€

L311-3
Ίδρυση, επέκταση, εκσυγχρονισμός επισκέψιμων αγροκτημάτων στην περιοχή παρέμβασης τα οποία μπορούν να ενισχυθούν με ενέργειες για υποδομή διανυκτέρευσης, εστίασης, μικρών οικοτεχνιών και εκθετήρια προϊόντων κλπ. **
120.000€

L311-4
Ίδρυση, επέκταση, εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της  υπαίθρου στην περιοχή παρέμβασης, υψηλής ποιότητας .**

150.000€

L311-5
Ίδρυση νέων ή βελτίωση ήδη υφιστάμενων πολύ μικρών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σε ενδεικτικούς κλάδους. Ενδεικτικά έργα τα οποία αναφέρονται σε αυτό το πλαίσιο είναι η δημιουργία ή ο εκσυγχρονισμός μονάδων παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα κεραμικής-υφαντουργίας, ξύλινες
κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας).
117.831,53€
L311-6
Ίδρυση νέων ή βελτίωση ήδη υφιστάμενων πολύ μικρών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σε ενδεικτικούς κλάδους. Ενδεικτικά  έργα  τα  οποία  αναφέρονται  σε  αυτό  το  πλαίσιο  είναι  δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων, δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, καλλιτεχνική και λογοτεχνική δημιουργία και ερμηνεία, επισκευή υποδημάτων κάθε είδους και άλλων δερμάτινων ειδών, λιανικό εμπόριο οινοπνευματωδών και λοιπών ποτών, κλπ.
57.000€
L311-7
Ίδρυση νέων ή βελτίωση/ επέκταση ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων παραγωγής σειράς τοπικών  παραδοσιακών προϊόντων σε ενδεικτικούς κλάδους. Η επιχείρηση θα είναι ένας χώρος που εκτός του κύρια παραγωγικού του τμήματος θα υπάρχει και τμήμα που θα έχει και επιδεικτικό χαρακτήρα, ο οποίος θα έχει σαν στόχο την έκθεση των προϊόντων, την παρουσίαση και προβολή των συγκεκριμένων επαγγελμάτων και του τρόπου παρασκευής των προϊόντων με παραδοσιακές χειρονακτικές μεθόδους παραγωγής.
100.000€
* Λαγκαδά, Λουτρών Βόλβης, Άνω Σταυρού και Βρασνών
** Φίλυρου, Ασβεστοχωρίου,  Εξοχής,  Αγίου Βασιλείου,  Βασιλουδίου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Νικομηδινού, Στίβου, Περιστερώνα,  Λουτρών Βόλβης (οικισμός), Νέας Απολλωνίας, Μελισουργού, Απολλωνίας,  Νέας Μαδύτου,  Μοδίου,  Σταυρού, Άνω Σταυρού, Βρασνών, Ασπροβάλτας, Μικρής Βόλβης, Μεγάλης Βόλβης, Νυμφόπετρας, Προφήτη,Σχολαρίου, Ευαγελισμού, Ανάληψης,  Λαγκαδά, Χρυσαυγής,  Περιβολακίου, Λαγυνών, Καβαλαρίου, Αγχιάλου, Νέας Μεσήμβριας, Αγίου Αθανασίου, Γέφυρας, Βαθυλάκκου, Προχώματος (οικισμός και αγρόκτημα), Κουφαλίων,  Χαλκηδόνας, Ελεούσας, Παρθενίου, Άδενδρου, Βραχιάς,  Ανατολικού,  Λητής, Δρυμού, Μονολόφου (οικισμός και αγρόκτημα), Μελισσοχωρίου,  Νεοχωρούδας και Πενταλόφου.

Δικαιούχοι

Φυσικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση κατά τη στιγμή της υποβολής της αίτησης ενίσχυσης. Εξαιρούνται οι γεωργικοί εργάτες.

Οικονομική Ενίσχυση
Το ποσοστό επιδότησης του υπομέτρου 311 είναι της τάξης του 50% ενώ το ανώτατο όριο προϋπολογισμού της κάθε πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 300.000€  ή 600.000€ και έως 40 κλίνες, εφόσον περιλαμβάνεται υποδομή διανυκτέρευσης, στην δράση L311-3.

Επιλέξιμες Δαπάνες
  • Δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως δαπάνες οικοδομικών, υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, θέρμανσης κ.λπ.
  • Δαπάνες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις λειτουργίας της επιχείρησης, όπως ισοπεδώσεις, διαμορφώσεις, συνδέσεις με δίκτυα κοινής ωφέλειας, περιφράξεις, φωτισμός, φυτεύσεις, κ.λπ.
  • Δαπάνες αγοράς καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένου του λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι την αγοραστική του αξία. Περιλαμβάνονται οι δαπάνες μεταφοράς και εγκατάστασης.
  • Δαπάνες αγοράς λοιπού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης  συμπεριλαμβανομένης της αγοράς παραδοσιακών ξύλινων σκαφών, λοιπών σκαφών μόνο για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων καταδυτικού τουρισμού, καθώς και δαπάνες για την αγορά αλόγων για δραστηριότητες περιήγησης.
  • Δαπάνες αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού με σκοπό τη μεταφορά ειδικού εξοπλισμού και εφόσον τεκμηριώνεται πλήρως η αναγκαιότητά τους.
  • Γενικές δαπάνες συνδεόμενες με τα ανωτέρω όπως, αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, δαπάνες έκδοσης  των απαραίτητων αδειών, όπως οικοδομική άδεια, δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας και οικονομοτεχνικές μελέτες για την εγκατάσταση ΑΠΕ κ.λπ. Οι ανωτέρω δαπάνες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 12% του συνολικού κόστους της επένδυσης.
  • Δαπάνες προβολής και προώθησης, όπως η έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων, η αξιοποίηση του διαδικτύου και με ποσοστό μέχρι 5% του συνολικού κόστους.
  • Δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης-εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων, καθώς επίσης και δαπάνες που καταβάλλονται από τους δικαιούχους σε αναγνωρισμένους οργανισμούς πιστοποίησης για την αρχική πιστοποίηση των συστημάτων αυτών και σε ποσοστό μέχρι 3% του συνολικού κόστους.

Ειδικά για τη Δράση L311-3: "Ίδρυση - επέκταση - εκσυγχρονισμός επισκέψιμων αγροκτημάτων": 

Εκτός των ανωτέρω επιλέξιμες δαπάνες είναι και οι ακόλουθες:
  • Εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την καθετοποίηση της παραγωγής του αγροκτήματος.Στην περίπτωση που η καθετοποίηση αφορά μεταποίηση προϊόντων του παραρτήματος Ι της Συνθήκης, ισχύουν τα αναφερόμενα στο υπομέτρο 123 και σε ποσοστό μέχρι 30% του συνολικού κόστους.
  •  Δημιουργία χώρου προβολής των προϊόντων του αγροκτήματος.
  •  Δημιουργία μουσειακού χώρου για έκθεση μηχανημάτων, εργαλείων και τεχνικών με στόχο την ανάδειξη της αγροτικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης κατ' εξαίρεση της αγοράς παλαιού εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου στόχου.

Ημερομηνίες

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων είναι η Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου