Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αίτημα ΣΕΒΕ για υπερδέσμευση προυπολογισμού στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια

Με σημερινή του επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς ζητά την ένταξη στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα ΙΙ όλων των επιχειρήσεων, οι οποίες κατά την αξιολόγηση συγκέντρωσαν βαθμό μεγαλύτερο του 50%.

Σύμφωνα την διαδικασία αξιολόγησης, ο αριθμός των προτάσεων που συγκεντρώνουν την απαιτούμενη βαθμολογία είναι 881 Πανελλαδικά.

Με βάση τον σημερινό προυπολογισμό του προγράμματος μένουν εκτός περίπου 300 επιχειρήσεις λόγω μη επάρκειας χρημάτων. Για την ένταξη των 881 προτάσεων απαιτείται επιπλέον η διάθεση 8.244.442,41 €.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να βρεθούν καθώς το αδιάθετο ποσό της Εξωστρέφεια Ι εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 50% της αρχικής δέσμευσης ήτοι 22.000.000 € περίπου.

Επιπρόσθετα ο ΣΕΒΕ επανέρχεται σε δύο αιτήματα που έχει ήδη υποβάλει στο Υπουργείο, τη μετατροπή του Προγράμματος Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα σε ανοιχτό πρόγραμμα και τη συμμετοχή του ΣΕΒΕ στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου