Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παράταση υποβολών Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011 έως 31/12/2012


Με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο, που  βρίσκονται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης, υπέγραψε σήμερα την υπ’ αριθμ. 46828/31.10.2012  Υπουργική Απόφαση, με την οποία επεκτείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των Γενικών επενδυτικών σχεδίων του Β’ Κύκλου Υποβολών, μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012.


Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μεταβατική ρύθμιση εναρμόνισης με το καθεστώς του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου και διευκολύνει την κατάθεση αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι με τις προωθούμενες αλλαγές στον Αναπτυξιακό Νόμο, προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής των εν λόγω αιτήσεων υπαγωγής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να μην διακοπεί η διαδικασία κατάθεσης μέχρι τις αρχές του 2013, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων του επόμενου κύκλου σύμφωνα με το νέο Νόμο.

Πηγή : Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου