Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για Ιδρυση Επιχειρήσεων

Ενα νέο πρόγραμμα σχεδιάζεται από τον ΟΑΕΔ για την επιδότηση ανέργων ηλικίας 18 έως 35 ετών με σκοπό την δημιουργία της δικής τους επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα : 



Θα δίνονται από την 1/1/2013 και για διάστημα δύο ετών (έως το τέλος του 2015) επιχορηγήσεις και συμβουλευτική για τη δημιουργία επιχειρήσεων σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 7.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 - 35 ετών που θα ανοίξουν επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο -ακόμη και στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας- θα δίνεται επιχορήγηση 10.000 ευρώ + 4.000 ευρώ (για τη φάση της συμβουλευτικής).

Παράλληλα για το ίδιο διάστημα, μέσω του ΟΑΕΔ σχεδιάζονται επιχορηγήσεις προς : 
  •  950 άνεργες γυναίκες της ίδιας ηλικίας που έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία ή έχουν χάσει επιχείρηση που είχαν, η επιχορήγηση θα φθάνει ανάλογα με τα τυπικά προσόντα και την οικογενειακή κατάσταση τα 20.000 ευρώ, καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικές εισφορές και την πρόσληψη ενός ακόμη (επιδοτούμενου) άνεργου για 12 μήνες.
  • 3.000 άνεργους νέους Β'βάθμιας εκπαίδευσης θα δοθούν κατάρτιση και κίνητρα για τη δραστηριοποίηση ως επιχειρηματιών στην ύπαιθρο και στον αγροδιατροφικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου